Skip links

Privacy Policy

 

 

1. Algemeen

Deze verklaring inzake gegevensbescherming is van toepassing op het online platform www.irisarke.com (“Website”) zoals geëxploiteerd door IrisArke BV  (“Ons”, “Wij” of “IrisArke”) en op de bijbehorende app (“App”) geëxploiteerd door IrisArke. Meer gegevens over hoe u met ons in contact komt vindt u aan het eind van deze verklaring inzake gegevensbescherming onder art. 13. 

We nemen uw privacy uiterst serieus. We zullen uw persoonlijke gegevens niet verkopen of leasen. Alle gegevens zullen door ons worden verzameld, opgeslagen en verwerkt in overeenstemming met de wettelijke voorschriften en zullen niet worden doorgegeven aan derden, tenzij we wettelijk verplicht zijn om dat te doen of dat nodig is voor de levering van onze diensten, of tenzij u uitdrukkelijk toestemming hebt gegeven voor het doorgeven van uw gegevens.

De diensten die wij leveren via de website en / of app (hierna gezamenlijk te noemen “Platform”) kunnen alleen functioneren indien we specifieke gegevens met betrekking tot u verzamelen, opslaan, overzetten, verwijderen en / of anderszins gebruiken (“Verwerken” of “Verwerking”). Persoonsgegevens omvatten alle informatie met betrekking tot een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon (“Gegevens”) zoals uw naam, geboortedatum, adres of e-mailadres.

Deze verklaring inzake gegevensbescherming beschrijft welke Gegevens we van u verzamelen en met welk doel we het Verwerken wanneer u gebruik maakt van de diensten die wij op het Platform aanbieden. Deze verklaring inzake gegevensbescherming bevat ook belangrijke informatie over de bescherming van uw Gegevens, met name de wettelijke rechten die u hebt met betrekking daartoe.

Bepaalde diensten op ons Platform worden aangeboden door externe leveranciers. Wanneer u deze diensten gebruikt, dan zijn de gegevensbeschermingsvoorschriften van deze externe leveranciers van toepassing naast deze verklaring inzake gegevensbescherming. Voorafgaand van het gebruik van dergelijke diensten, kan het zijn dat deze externe leveranciers u vragen om toestemming te geven in verband met de wetgeving rond gegevensbescherming.

Deze verklaring inzake gegevensbescherming is een aanvulling op de algemene Gebruiksvoorwaarden (“GTC”) die de basis vormen van uw contract met IrisArke voor het gebruik van het Platform (“Gebruikscontract”). In het geval van discrepantie tussen de GTC en deze verklaring inzake gegevensbescherming, zijn de bepalingen van de laatstgenoemde van toepassing.

2. Welke gegevens Verwerken we van u?

2.1 Verbinding met Website en App

Wanneer u verbinding maakt met de Website of App, Verwerken we de volgende gegevens (logfiles), zelfs als u niet als lid bent ingelogd op de Website:

 • het IP-adres van uw apparaat;
 • de browser die uw apparaat gebruikt;
 • de inhoud en URLS waarmee u verbindt;
 • de datum en tijd van uw verbindingen.

In het geval van toegang via mobiele apparaten, worden de volgende logbestanden ook vastgelegd als onderdeel van uw gebruik van de IrisArke App:

 • type en fabrikant van uw mobiele apparaat;
 • het besturingssysteem dat uw mobiele apparaat gebruikt (iOS, Android).

Zonder uw expliciete toestemming zullen we de persoonsgegevens zoals gespecificeerd in dit gedeelte, met name het IP-adres, nooit gebruiken, tenzij het gebruik daarvan noodzakelijk is (i) voor de levering van onze diensten en / of (ii) voor beveiligingsdoeleinden, met name het voorkomen van cyberaanvallen, zoals data scraping en denial of service-aanvallen en voor het voorkomen van ontoelaatbare meervoudige applicaties.

2.2 Registratie als lid

Om ons platform te kunnen gebruiken en met name om commerciële transacties te kunnen uitvoeren via het Platform, om het elektronische betaalsysteem te kunnen gebruiken of om recensies en reacties achter te kunnen laten bij andere merken, hebt u een IrisArke-account nodig. Hiervoor moet u zich registreren als lid op de Website of App. Indien u een Facebook of Google account hebt, kunt u zich ook registreren via één van deze accounts.

 (a) Registreren via uw Facebook of Google account

Indien u registreert via uw Facebook of Google account, dan gaat u van onze Website of App naar de website van Facebook of Google, waar u de vraag krijgt om uw inloggegevens voor uw Facebook of Google account in te voeren. Wanneer u uw inloggegevens van Google invoert, dan ontvangt IrisArke van Google de volgende gegevens van uw Google account:

 • Profielfoto
 • Voornaam
 • Achternaam
 • E-mailadres

Zodra u uw inloggegevens van Facebook hebt ingevoerd en u zich op de website van Facebook bevindt, kunt u aangeven of u naast uw

 • Openbare profiel (specifiek gebruikersnaam, geslacht, profielfoto) nog meer van uw Facebookgegevens aan ons wilt verstrekken, zoals
 • uw lijst met vrienden en / of
 • e-mailadres.

N.B.: als u uw standaardinstellingen behoudt, dan zullen alle hiervoor genoemde gegevens worden geselecteerd. Wanneer u klikt op de knop “Gaan verder als…” dan stemt u ermee in dat de geselecteerde Facebookgegevens worden overgedragen aan IrisArke.

De gegevens die we van Facebook of Google verkrijgen zullen worden gebruikt om uw IrisArke account aan te maken. Dit betekent dat we de gebruikersnaam van uw Facebook of Google account zullen gebruiken als de gebruikersnaam voor uw IrisArke account zodat deze zichtbaar is voor de andere bezoekers van de Website en gebruikers van de App. Indien we toegang krijgen tot uw lijst met vrienden van Facebook, dan zullen we deze gebruiken in uw profiel om anderen merken te laten zien hoeveel vrienden u hebt op Facebook, en daarmee meer vertrouwen te genereren voor transacties met u. Andere Gegevens die worden verkregen van Facebook of Google zullen niet zichtbaar zijn op het Platform.

U kunt de koppeling met uw Facebook of Google account op ieder gewenst moment ongedaan maken. U doet dit via “Mijn instellingen” in uw IrisArke account. Mocht u geregistreerd hebben zonder te koppelen aan uw Facebook of Google account, dan kunt u dit later alsnog doen.

(b) Registreren zonder Facebook- of Google-account

Als u zich niet wilt registreren via een Facebook- of Google-account, dan zult u worden gevraagd om de volgende gegevens in te voeren op onze Website of App:

 • Gebruikersnaam
 • E-mailadres
 • Wachtwoord
 • Bevestiging dat u ouder bent dan 18 of toestemming hebt van een ouder of voogd

Uw gebruikersnaam is zichtbaar voor alle bezoekers van de Website en alle gebruikers van de App. Andere gegevens die u verstrekt als onderdeel van het registratieproces zullen niet zichtbaar zijn. Uw gebruikersnaam kan een pseudoniem zijn en hoeft niet dezelfde te zijn als uw echte naam.

2.3 Het voltooien van uw profiel

Na het registreren kunt u facultatieve informatie toevoegen aan uw profiel. Ga naar “Mijn instellingen” in uw account.

 (a) Profielgegevens

Onder “Profielgegevens” kunt u de volgende gegevens toevoegen:

 • Voor- en achternaam
 • Geslacht
 • Geboortedatum
 • Profielfoto
 • Over u

Uw profielfoto en de informatie die u verstrekt in het veld “Over u” zijn zichtbaar voor andere bezoekers van de Website en gebruikers van de App, maar de rest van de Gegevens die u verstrekt is niet zichtbaar.

(b) Mijn feed

Onder “Personalisatie”, kunt u uw kleding- en schoenmaat ingeven. Deze Gegevens zijn niet zichtbaar voor anderen.

(c) Verzending

Onder “Verzending” kunt u uw adres en een land (Nederland) invoeren evenals een locatie (stad of plaats) waar het artikel dat u verkoopt zich bevindt (ontmoetingsplek). De locatie die u invoert is zichtbaar voor andere merken, maar u kunt deze verbergen door uw instellingen aan te passen onder “Mijn instellingen” in “Privacy instellingen”. Andere merken zullen alleen een benadering van uw locatie zien. De andere gegevens die u verstrekt zullen niet zichtbaar zijn voor bezoekers van de Website of gebruikers van de App.

(d) Betalingen

Onder “Betalingen” kunt u de gegevens verstrekken voor de bankrekening (naam van rekeninghouder en IBAN) waarop de betaling gedaan dient te worden door de kopers van de artikelen die u verkoopt via het Platform. Deze gegevens kunt u opslaan onder “Betalingen”. Doet u dit niet, dan zijn de gegevens van uw rekening uiteraard voor niemand zichtbaar.

2.4 Gebruik van Platform voor transacties

We zullen Gegevens over uw transacties op het platform opslaan en Verwerken (bijv. artikel, prijs, tijdstip van transactie etc.). U kunt deze gegevens zien in het transactieoverzicht van uw account.

Indien u artikelen verkoopt op ons Platform, dan verzamelen we aanvullende Gegevens middels onze geaccepteerde betalingsmethoden, locatie, reacties op artikel, etc. Deze Gegevens zijn alleen zichtbaar voor bezoekers van de Website en gebruikers van de App.

2.6 Communicatie, reacties en beoordelingen

Wanneer u onze diensten gebruikt, dan verzamelen we ook de volgende Gegevens:

 • Nieuws dat u deelt met andere merken via het Platform;
 • Bijdragen aan het forum;
 • Reacties die u achterlaat met betrekking tot artikelen die door andere merken worden verkocht;
 • Beoordelingen.

Om technische redenen blijft de inhoud die u genereert online na het eind van uw gebruikersovereenkomst. Desalniettemin zal uw naam niet zichtbaar zijn en er zal een mededeling staan dat de inhoud afkomstig is van een lid dat niet langer actief is (zie onze GTC).

2.7 Locatiegegevens wanneer u de App en bepaalde internetbrowsers gebruikt

Als u zich aanmeldt bij IrisArke, verwerken wij de locatiegegevens die zijn verzameld via uw App of webbrowser (als onderdeel van uw IP-adres). Deze gegevens (uw land, stad) worden in uw profiel getoond. U kunt informatie over uw stad te allen tijde bijwerken.

3. Doelen waarvoor we uw Gegevens Verwerken

Voor zover niet reeds aangegeven onder 2, Verwerken we uw Gegevens met het volgende doel.

3.1 Levering van onze diensten

We Verwerken uw Gegevens om uitvoer te kunnen leggen aan de gebruiksovereenkomst, voor het leveren van de diensten die u gebruikt op ons Platform

 • en voor het faciliteren van het verkopen van artikelen door u;
 • voor het faciliteren van de elektronische verwerking van betalingen voor goederen die worden gekocht en verkocht op het Platform;
 • voor het faciliteren van de communicatie met merken;
 • voor het sturen van berichten aan u die noodzakelijk zijn voor het leveren van onze diensten;
 • voor het bieden van een overzicht van uw transacties op het Platform (transactiegeschiedenis);
 • om u aanbiedingen te tonen van andere merken waarin u wellicht interesse hebt (bijvoorbeeld aanbiedingen specifiek voor uw leeftijd, geslacht, transactiegeschiedenis of kledingmaat);
 • om u aanbiedingen te tonen op uw locatie, die u kunnen helpen om lokaal te handelen, verzendkosten te besparen of andere merken in uw gebied te ontmoeten (locatie gerelateerde diensten);
 • om in staat te zijn om onze diensten te leveren zonder technische storingen en om in staat te zijn om eventuele fouten te herkennen en op te lossen.

3.2 Wettelijke rechten, verbetering van ons Platform, preventie en detectie van ontoelaatbare activiteiten, systeembeveiliging

We zullen uw Gegevens ook verwerken om de volgende legitieme belangen van IrisArke en / of eventuele derden te behartigen:

 • Oplossing van geschillen, handhaving van onze GTC en de handhaving en uitoefening van onze rechten.
 • Analyse en evaluatie van gebruik van ons Platform met als doel de voortdurende verbetering van onze producten en diensten.
 • Preventie, opsporing en vervolging van onwettige activiteiten, met name fraude
 • Voor beveiligingsdoeleinden – door elk lid een “vertrouwensscore” te geven die wordt berekend met gebruik van een algoritme en het bijhouden van een zwartlijst van de persoonsgegevens van gebruikers die onwettige activiteiten suggereren. De “vertrouwensscore” geeft de waarschijnlijkheid aan van misbruik van het Platform. Ons algoritme houdt rekening met opmerkingen in een forum, berichten aan andere gebruikers, vermelde artikelen op het Platform, transacties, rapporten over de gebruiker door andere gebruikers, het profiel en de contactgegevens van de gebruiker, de overtredingen van onze Algemene Voorwaarden door de gebruiker, IP-adressen, en browser-vingerafdrukken, andere inhoud die de gebruiker ons verstrekt. Wanneer de evaluatie van de gebruiker bepaalde drempels bereikt, wordt het gebruik van het Platform door de gebruiker beperkt of wordt de gebruiker gevraagd om zijn/haar telefoonnummer te verifiëren.
 • Om u een actuele versie van ons Platform te kunnen tonen, die ontworpen is om te voldoen aan de Franse Wet voor de Digitale Republiek, verzamelen we uw locatiegegevens (land) wanneer u zich fysiek in Frankrijk bevindt.
 • Het garanderen van de veiligheid van het Platform, de bescherming van de Gegevens die we bewaren en de detectie van cyberaanvallen en andere bedreigingen van de integriteit van het Platform.

3.3 Aanmaken van anonieme gebruikersprofielen

IrisArke gebruikt de Gegevens die verzameld zijn tijdens de registratie (zie hierboven onder 2.2) en tijdens het aanmaken van het profiel (zie 2.3), de Gegevens over uw forumactiviteit (zie 2.6), uw logbestanden (zie 2.1) en uw gebruiksgegevens zoals verzameld via cookies (zie hieronder onder 8) om een anoniem gebruikersprofiel aan te maken (“Gebruikersprofiel”).

Tenzij hiervoor toestemming is gegeven, zal IrisArke dit Gebruikersprofiel in geen geval gebruiken op een manier die het mogelijk maakt om een verband te leggen tussen dit profiel en een specifieke persoon. Dit houdt in dat IrisArke niet in staat zal zijn om de identiteit van het lid vast te stellen. IrisArke garandeert daarnaast dat gebruikersprofielen zonder toestemming niet gecombineerd zullen worden met andere persoonsgegevens van gebruikers voor welk technisch, persoonlijk of administratief doel dan ook.

IrisArke maakt en gebruikt Gebruikersprofielen ten behoeve van de volgende legitieme belangen:

 • We gebruiken Gebruikersprofielen om het gedrag van merken te analyseren en te begrijpen. Voor essentiële een vaak gebruikte diensten van het Platform, stelt dit inzicht ons in staat om bestaande diensten te verbeteren en / of andere diensten toe te voegen.
 • Merken ontvangen gepersonaliseerde marketingberichten op basis van het gemaakte Gebruikersprofiel. Dit houdt in dat gebruikers marketingberichten ontvangen op basis van hun interesses en Gebruikersprofiel. Marketingberichten worden gestuurd op basis van adverteerders die betrokken zijn bij het Platform en, indien daarvoor toestemming is verkregen, via e-mail naar het adres verstrekt tijdens de registratie of naar de mailbox binnen het Platform-account (berichten of inbox).

3.4 E-mail nieuwsbrief en andere marketing mails

U kunt zich registreren voor onze nieuwsbrief en voor andere marketing e-mails (“Marketing E-mails”). Wanneer u zich registreert, dan vragen wij u om toestemming om uw e-mailadres te Verwerken met als doel om u Marketing E-mails te sturen met daarin de meest recente informatie over onze producten en diensten, met name met betrekking tot goederen die beschikbaar zijn op het Platform, speciale aanbiedingen en marketingcampagnes. U ontvangt alleen Marketing e-mails als u daartoe toestemming hebt gegeven.

Uw toestemming omvat ook uw goedkeuring van het feit dat wij de inhoud van Marketing E-mails kunnen personaliseren in overeenstemming met uw behoeften en belangen op basis van een eventueel Gebruikersprofiel dat voor u is gecreëerd (zie 3.3). Daar waar u ons toestemming hebt gegeven om cookies te gebruiken en uw gebruikersgedrag op ons Platform in kaart te brengen (zie 8.2 hieronder), geldt deze toestemming ook voor Gegevens over uw gebruik op ons platform.

Uw toestemming voor het verzenden van Marketing E-mails kan door u op elk gewenst moment worden ingetrokken. In uw IrisArke-account kunt u uw instellingen aanpassen om de verzending van eventuele toekomstige Marketing E-mails te blokkeren. U kunt ook klikken op “Uitschrijven” aan het eind van de Marketing E-mail. Het intrekken van de toestemming is niet van invloed op de rechtmatigheid van de Verwerking die is uitgevoerd voorafgaand aan het intrekken van de toestemming.

3.5 Accountverificatie voor beveiligingsdoeleinden

In het geval dat er sprake is van misbruik, zal onze dienstverlener u een automatisch beveiligingsbericht sturen met het verzoek om ons uw telefoonnummer te geven, zodat uw account gecontroleerd kan worden. U ontvangt een code via een tekstbericht dat wordt gestuurd naar het telefoonnummer dat u hebt opgegeven. U kunt de App niet meer gebruiken totdat u de code hebt ingevoerd. Tot dan, zal het Platform voor u geblokkeerd zijn. Uw telefoonnummer is niet zichtbaar voor gebruikers van het Platform en wordt niet door ons gebruikt voor enig ander doel en met name niet voor marketingdoeleinden.

3.6 Persoonlijk maken van feeds

Om u de artikelen te tonen die relevant voor u zijn, profileren wij u en maken uw feeds persoonlijk op basis van uw geslacht, leeftijd, land, voorkeuren, de informatie over categorie, merk, kleur, staat, prijs, maat van de gekochte artikelen en koopgeschiedenis. We hebben een gerechtvaardigd belang in het persoonlijk maken van uw feeds krachtens art. 6(1)(f) van de Algemene Verordening Gegevensbescherming van de EU – ons platform is nuttiger voor onze gebruikers en dankzij de verpersoonlijking ziet u aanbiedingen van andere merken waarvoor u wellicht de meeste belangstelling hebt.

3.7 Melden van suïcidale posts​

In uitzonderlijke gevallen, waarin we suïcidale posts op onze website waarnemen, kunnen we deze bij de politie melden. In die gevallen verstrekken we uw gebruiksnaam, e-mailadres, naam, IP-adressen en meest recente log-ins, telefoonnummer (indien geverifieerd), schermafdruk / link van de forumpost of thread waarin de suïcidale verklaring verschijnt. We verstrekken de Gegevens in die omstandigheden om uw vitale belangen te beschermen krachtens art. 6(1)(d) van de Algemene Verordening Gegevensbescherming van de EU.​

3.8. Contact met u opnemen over kansen

Wij kunnen via e-mail of inboxbericht contact met u opnemen om u aan te bieden uw inhoud op onze sociale mediaprofielen te delen of om deel te nemen aan onze marketingcampagnes. Het doel hiervan is het vergroten van de publiciteit van u en IrisArke of om u verdienmogelijkheden te bieden, wat een gerechtvaardigd belang is krachtens Artikel 6(1)(f) van de Algemene Verordening Gegevensbescherming van de EU.

3.9. Het delen van uw foto’s en andere inhoud op de sociale media van IrisArke

Als u ons hiervoor toestemming geeft, zullen wij uw inhoud op onze sociale media-accounts posten. In dit geval gebruiken wij uw inhoud alleen voor het genoemde doel op basis van uw toestemming (Artikel 6(1)(a) van de Algemene Verordening Gegevensbescherming van de EU).

3.10 Het uitvoeren van reclamecampagnes waarbij u betrokken bent

Als u toestemt tot deelname aan onze reclamecampagnes, gebruiken we uw telefoonnummer om contact met u op te nemen met een voorstel om aan onze reclamecampagne deel te nemen en verstrekken we u meer gegevens over het project. Als u uw adres en kamerfoto’s verstrekt, zullen wij deze gebruiken om op uw locatie te komen en de reclame te filmen. Deze gegevens kunnen worden doorgegeven aan onze partners (reclamebureaus, regisseurs), die verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van de reclamecampagne. We zullen uw geboortedatum, nationaliteit en informatie over uw bedrijfscertificaat of individuele bedrijfsstatus verzamelen om een contract tussen u en IrisArke te creëren en uit te voeren. Als u uw toestemming geeft, kunnen we bovendien uw naam, leeftijd, stad of verhaald in de reclamecampagne gebruiken. We zullen de genoemde gegevens gebruiken op basis van uw toestemming (Artikel 6(1)(a) van de Algemene Verordening Gegevensbescherming van de EU) of om een contract tussen IrisArke en u uit te voeren in het geval een contract is gecreëerd (Artikel (6(1)(b) van de Algemene Verordening Gegevensbescherming van de EU).

4. Online beveiliging

Toegang tot uw account is beschermd door een wachtwoord dat u instelt. Verstrek dit wachtwoord aan niemand. Zodra u IrisArke niet meer wilt gebruiken, vergeet dan niet uit te loggen met behulp van de knop Uitloggen, met name wanneer u zich op een openbare computer bevindt. N.B. De overdracht van gegevens via Internet (bijvoorbeeld via e-mail) is niet altijd volledig beveiligd en het voorkomen van toegang door derden kan niet worden gegarandeerd.

We nemen alle noodzakelijke technische en administratieve beveiligingsmaatregelen om uw Gegevens te beschermen tegen ongeoorloofd verlies en toegang evenals tegen ongeoorloofde wijziging, verstrekking of verwijdering. Toegang tot uw Gegevens is beperkt tot de personen die dat nodig hebben voor het doel als beschreven in deze verklaring inzake gegevensbescherming. Dergelijke personen moeten zich houden aan de van toepassing zijnde wetgeving inzake gegevensbescherming.

5. Contractverwerking

IrisArke kan externe dienstverleners aanstellen om specifieke diensten te verlenen. Deze dienstverleners zullen gegevensverwerkingsprocedures uitvoeren namens ons en in opdracht van ons (contractverwerkers). IrisArke zal contractverwerkers zorgvuldig en in overeenstemming met van toepassing zijnde wetgeving inzake gegevensbescherming selecteren.  Daarnaast zal IrisArke ervoor zorgen dat Verwerking wordt uitgevoerd in overeenstemming met de bepalingen van een eventueel schriftelijk contract en met wettelijke regelgeving op het gebied van gegevensverwerking.

De procedures die namens ons worden uitgevoerd, omvatten:

 • de levering van de technische infrastructuur voor het Platform en de levering van serverruimte;
 • verzending;    
 • online en gebruiksanalyse;
 • accountverificatie;
 • klantenservice en verwerking van vragen;
 • betalingsverwerking en escrow;
 • vertrouwen in en veiligheid van het Platform (bijv. voorkomen van fraude en intimidatie);

De contractverwerkers die wij hebben aangesteld hebben, onder bepaalde omstandigheden, toegang tot uw persoonlijke Gegevens, maar uitsluitend ten behoeve van de gevraagde gegevensverwerking. Contractverwerkers zijn ook contractueel verplicht om ervoor te zorgen dat hun gegevensbeschermingsniveau ten minste gelijk is aan dat van ons. Alle Gegevens die namens ons worden verwerkt blijven in ons beheer. We controleren de naleving van onze instructies voortdurend, met gegarandeerde databeveiligingsniveaus en met contractuele overeenkomsten die we met de gegevensverwerker sluiten.

Een aantal van deze dienstverleners kunnen zich in landen buiten de EU/EER bevinden, wiens gegevensbeschermingsniveaus binnen de EU/EER  als onvoldoende worden gezien. We hebben desalniettemin gepaste overeenkomsten gesloten met deze dienstverleners (of er zijn andere garanties gesteld) die ervoor zorgen dat alle noodzakelijke maatregelen worden genomen om uw gegevens te beschermen in overeenstemming met de van toepassing zijnde voorwaarden. Indien u vragen hebt over onze dienstverleners, neem dan contact op met het Helpdesk op ons Platform. Indien uw vraag daar niet beantwoord wordt, neem dan contact met ons per e-mail, op info@irisarke.com. We verstrekken ten minste op verzoek altijd een complete lijst met de namen en adressen van onze dienstverleners en eventuele aanvullende informatie over de garanties die we hebben gesteld (of waar van toepassing, een kopie van deze informatie via e-mail).

6. Vastleggen van openbare content door externe zoekmachines

Uw gebruikersnaam. Profielfoto en “Over u” gegevens in uw profiel (zie 2.2 en 2.3 hierboven) en alle andere inhoud die u publiceert, selecteer taal, bijvoorbeeld artikelen die u verkoopt, forumberichten, reacties op artikelen, (zie 2.4 en 2.6 hierboven) evenals de datum van uw registratie en het tijdstip van uw laatste inlogsessie, zijn online vrij toegankelijk en daarom ook inbegrepen in externe zoekmachineresultaten. We adviseren u daarom geen adressen, telefoonnummers, e-mailadressen of andere contactgegevens of gevoelige of privé-informatie te publiceren.

7. Verstrekking van uw Gegevens aan derden

IrisArke is wettelijk verplicht om persoonsgegevens en / of Gebruiksgegevens te verstrekken aan  opsporings-, strafrechtelijke of toezichthoudende instanties indien en voor zover dit noodzakelijk is voor het vermijden van risico’s voor het publiek en voor de vervolging van criminele handelingen.

In alle andere gevallen zullen uw Gegevens alleen worden doorgegeven aan derden wanneer u toestemming hebt gegeven of derden zelf toegang hebt verstrekt tot uw Gegevens (dit geldt niet voor derden die wij hebben aangesteld als contractverwerkers, zie 5 hierboven).

8. Gebruik van cookies

8.1 Verplichte cookies

Cookies zijn kleine tekstbestanden die ons Platform op uw computer of andere online apparaten zoals tablets of smartphones wil plaatsen. Aangenomen dat uw browserinstellingen cookies accepteren, voegt uw browser de tekst toe in de vorm van een klein bestand.

Tenzij elders anderszins verklaard in deze verklaring inzake gegevensbescherming, zijn de cookies die wij gebruiken noodzakelijk voor de functionaliteit en de prestaties van ons Platform. Dit omvat cookies die u in staat stellen om zich te registreren voor de beschermde gedeelten van ons Platform, om een artikel te kopen of om het elektronische betaalsysteem te gebruiken. De meeste cookies worden aan het eind van uw browsersessie van uw apparaat verwijderd (sessiecookies). De informatie opgeslagen in de verplichte cookies zullen uitsluitend door ons worden gebruikt om de gevraagde diensten en functies te leveren.

8.2 Toestemming voor cookies

Wanneer u zich begeeft op ons Platform dan zullen we u vragen om toestemming om extra cookies op uw apparaat te plaatsen, door u een cookie banner te tonen en uw toestemming te vragen. Deze cookies zijn niet strikt noodzakelijk voor het functioneren en presteren van ons platform, maar ze helpen ons:

 • herkennen hoeveel bezoekers ons Platform bezoeken en hoe ze zich gedragen wanneer ze hier zijn. Dit helpt ons de functionaliteit van ons Platform verbeteren, bijv. ervoor zorgen dat gebruikers kunnen vinden wat ze zoeken (analytische/prestatiecookies) en door ons te helpen
 • u te herkennen wanneer u ons Platform opnieuw bezoekt. Dit stelt ons in staat om onze content te personaliseren, u te begroeten met uw naam en uw voorkeuren te bewaren (functionele cookies) en
 • uw bezoek aan ons Platform vast te leggen, evenals welke pagina’s u bezoekt en op welke pagina’s u klikt. We zullen deze informatie gebruiken om ons Platform beter af te stellen evenals de advertenties die we tonen op basis van uw interesses. Indien u ons toestemming hebt gegeven om u Marketing E-mails te sturen (zie 3.4 hieronder), dan zullen we deze informatie ook gebruiken om u gepersonaliseerde Marketing E-mails te sturen (doelgroepcookies).

De cookie banner vertelt u waarom we cookies gebruiken. Wanneer u het Platform blijft gebruiken nadat we u de cookie banner hebben getoond, stemt u in met het gebruik van onze cookies voor de hiervoor genoemde doeleinden (“Toestemming voor cookies”).

Meer informatie over het gebruik van cookies door IrisArke en hoe u uw toestemming kunt intrekken of cookies kunt weigeren, vindt u hieronder.

8.3 Uw cookie-instellingen beheren

U kunt uw browser zo configureren dat bepaalde of alle cookies worden geweigerd of om uw toestemming te vragen voordat u deze accepteert. Indien u cookies echter weigert, dan kan het zijn dat een aantal van onze diensten beperkt functioneren. Voor informatie over het aanpassen van uw browserinstellingen ga naar www.aboutcookies.org of www.allaboutcookies.org. Indien u meerdere apparaten gebruikt om ons Platform te bezoeken (bijvoorbeeld smartphone, tablet, computer, etc.) dan moet u ervoor zorgen dat iedere browser op ieder apparaat wordt aangepast in overeenstemming met uw cookievoorkeuren.

8.4 Gebruik van Google Analytics

Deze website gebruikt Google Analytics, een webanalysedienst van Google Inc. (“Google”). Google Analytics gebruikt “cookies” (tekstbestanden), die op uw computer worden opgeslagen en die ervoor zorgen dat uw gebruik van de Website kan worden geanalyseerd. De informatie die  door de cookies wordt geproduceerd met betrekking tot uw gebruik van de website wordt doorgaans overgedragen aan en opgeslagen op een Google server in de Verenigde Staten. Op ons Platform hebben we IP-anonimisering geactiveerd, zodat, binnen EU-lidstaten of andere staten die de Overeenkomst betreffende de Europese Economische Ruimte hebben getekend, uw IP-adres vooraf zal worden afgekort door Google. Alleen in uitzonderlijke omstandigheden zal het volledige IP-adres worden overgedragen naar een Google Server in de Verenigde Staten en daar worden opgeslagen. Google zal deze informatie namens IrisArke gebruiken om uw gebruik van de Website te evalueren, rapporten te genereren over website activiteit en IrisArke te voorzien van aanvullende diensten met betrekking tot de Website en online gebruik. Het uit uw browser overgedragen IP-adres als onderdeel van de activiteit van Google Analytics zal niet worden gekoppeld aan andere gegevens die Google bewaart. U kunt voorkomen dat cookies op uw computer worden opgeslagen door uw browserinstellingen aan te passen, echter, als u dit doet, dan kunnen bepaalde functies van de Website worden beperkt. U kunt ook voorkomen dat Google de gegevens die worden geproduceerd en die gebaseerd zijn op uw Websitegebruik (inclusief uw IP-adres) vastlegt en dat deze gegevens door Google worden Verwerkt, door de browser plug-in te downloaden en installeren via: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=nl

Indien u onze Website bezoekt via een browser waarvoor de browser plug-in niet kan worden geïnstalleerd, dan kunt u het vastleggen van gegevens door Google Analytics ook voorkomen door hier te klikken. Dit zorgt voor een opt-out cookie die voorkomt dat gegevens in de toekomst worden vastgelegd wanneer u deze Website bezoekt. N.B.: indien u alle cookies die geplaatst zijn in uw browser verwijdert, dan wordt ook deze opt-out cookie verwijderd.

Voor een overzicht gegevensbeschermingsregels van Google, klik hier.

8.5 Gebruik van Google Adsense

Deze Website gebruikt Google Adsense, een online advertentiedienst van Google. Google Adsense gebruikt “cookies” (tekstbestanden), die worden opgeslagen op uw computer en die ervoor zorgen dat uw gebruik van de Website kan worden geanalyseerd. Google Adsense gebruikt “webbakens” (kleine onzichtbare afbeeldingen) om informatie te verzamelen. Webbakens zorgen ervoor dat eenvoudige acties, zoals bezoekersverkeer op de Website kunnen worden vastgelegd en verzameld. Informatie die wordt geproduceerd door de cookie en / of het webbaken met betrekking tot uw gebruik van deze Website (inclusief uw IP-adres) zullen worden overgedragen aan en opgeslagen op een Google server in de Verenigde Staten. Google gebruikt deze informatie om uw gebruik van de Website te evalueren met betrekking tot advertenties die worden getoond op de Website, om voor de exploitant van de Website rapportages uit te draaien over Website-activiteit en advertenties en om meer diensten te leveren met betrekking tot de Website en Internetgebruik. Google kan deze informatie ook ter beschikking stellen aan derden voor zover dit wettelijk verplicht is of wanneer de betreffende derden deze gegevens namens Google verwerken. Google zal uw IP-adres nooit combineren met andere gegevens die Google bewaart.

Indien u geen advertenties op maat wilt ontvangen en / of zich wilt uitschrijven voor het vastleggen en het gebruik van uw gegevens, dan kunt u het gebruik van cookies door Google uitschakelen voor dergelijke doeleinden door de advertentie instellingen van Google op www.google.nl/settings/ads te bekijken en de instellingen naar wens aan te passen. N.B.: indien u alle cookies wist uit uw apparaat, kan Google nieuwe cookies plaatsen voor deze doeleinden, en moet u om die reden uw instellingen voor uitschakelen opnieuw vernieuwen. Eventueel kunt u het gebruik van cookies van derden ook uitschakelen door naar de uitschakelpagina van de Network Advertising Initiative te gaan: http://www.networkadvertising.org/managing/opt_out.asp  

8.6 Gebruik van Google Remarketing

We gebruiken de remarketing technologie van Google. Deze technologie stelt gebruikers die onze Website en onze online diensten hebben gebruikt en die hebben aangegeven interesse te hebben in ons aanbod, in staat geretarget te worden met advertenties op webpagina’s van het Google partnernetwerk. Het weergeven van advertenties wordt mogelijk gemaakt door het gebruik van cookies, kleine tekstbestanden die worden opgeslagen op de computer van de gebruiker. De tekstbestanden maken het mogelijk om het gedrag van gebruikers te analyseren wanneer ze de Website bezoeken, hetgeen daarna gebruikt kan worden voor gerichte productaanbevelingen en advertenties op maat. De gegevens die via gericht adverteren via Google en van bezoekersgegevens van externe leveranciers (zoals leeftijd, geslacht en interesses) worden verkregen, worden door ons vastgelegd in Google Analytics.

Indien u geen advertenties op maat wilt ontvangen en / of zich wilt uitschrijven voor het vastleggen en gebruik van uw Gegevens, dan kunt u het gebruik van cookies door Google uitschakelen voor dergelijke doeleinden door de advertentie instellingen van Google op www.google.nl/settings/ads te bekijken en de instellingen naar wens aan te passen. N.B.: indien u alle cookies wist van uw apparaat, kan Google nieuwe cookies plaatsen voor deze doeleinden, en moet u om die reden uw instellingen voor uitschakelen opnieuw vernieuwen. Eventueel kunt u het gebruik van cookies van derden ook uitschakelen door naar de uitschakelpagina van de Network Advertising Initiative te gaan: http://www.networkadvertising.org/managing/opt_out.asp

8.7 Gebruik van cookies van derden

Wanneer u de online diensten van IrisArke gebruikt, dan kunt u het doelwit worden van cookies of webbakens van andere providers met als doel het verzamelen van informatie. Dit kan zijn voor om te meten of het activeren van contextuele advertenties of targetingcampagnes. Op basis van uw toestemming voor het gebruik van cookies, evalueren wij ook gebruikersprofielen onder een pseudoniem. Persoonlijke identificatie is niet mogelijk. Deze trackingtechnologie van derden en het gebruik daarvan wordt niet door ons beheerd.

U kunt opslag van en het volgen van dergelijke cookies door derden voorkomen door uw browserinstellingen aan te passen.

8.8 Beschrijving van cookies

Voor een overzicht van de cookies die We op het Platform gebruiken raadpleeg alstublieft het Cookiebeleid.

9. Enquêtes

Wij proberen voortdurend uw gebruikservaring met IrisArke te verbeteren. Daarom kunnen we u uitnodigen om deel te nemen aan enquêtes en uw feedback gebruiken. We zullen dan tijdelijk uw antwoorden aan uw gebruikersnaam en uw profielinformatie verbinden (bijv. de hoeveelheid en de gemiddelde prijs van artikelen die u heeft gekocht en verkocht, het aantal en soort betaalde diensten die u heeft afgenomen). Daarna wordt deze informatie meteen geanonimiseerd (d.w.z. dat de antwoorden dan niet meer aan u verbonden kunnen worden).

10. Recht van wijziging

Aangezien we onze diensten voortdurend ontwikkelen, behouden we ons het recht om deze verklaring inzake gegevensbescherming op ieder gewenst moment te wijzigen, met inachtneming van de relevante regelgeving. Eventuele wijzigingen zullen onverwijld op deze pagina worden gepubliceerd. Ongeacht het voorgaande, dient u deze pagina regelmatig te controleren op eventuele updates.

11. Opslagduur van uw gegevens

Tenzij anders aangegeven in deze verklaring inzake gegevensbescherming of bepaald door een statuut, bewaren wij

 • de persoonsgegevens zoals gespecificeerd onder 2.1 voor 30 dagen vanaf de dag van vastlegging;
 • in het geval dat u via het Platform transacties had uitgevoerd – uw persoonsgegevens gedurende 13 maanden na de datum van de transactie ten behoeve van onze gerechtvaardigde belangen (om onze rechten en belangen te beschermen in het geval dat een terugboekingsgeschil tegen ons wordt ingesteld (Artikel 6(1)(f) van de Algemene Verordening Gegevensbescherming van de EU).
 • alle overige persoonlijke Gegevens zoals gespecificeerd in deze verklaring inzake gegevensbescherming voor een periode van drie maanden vanaf de datum van verwijdering van uw IrisArke-account of voor een periode van drie maanden na vijf jaar inactiviteit van uw account.
 • in het geval dat u bent geblokkeerd vanwege een overtreding van de Algemene Voorwaarden van IrisArke, gegevens (e-mail, adres, IBAN, telefoonnummers) 2 (twee) jaar opgeslagen na het moment waarop u bent geblokkeerd. We doen dit ten behoeve van het gerechtvaardigde belang van IrisArke en onze gebruikers (om de beveiliging van ons Platform en andere gebruikers te waarborgen) krachtens art. 6(1)(f) van de Algemene Verordening Gegevensbescherming van de EU. 
 • Wij nemen contact met u op als uw artikelen gedurende 18 maanden inactief zijn. Indien u niet binnen 7 dagen een keus maakt om deze oude vermeldingen te behouden, zullen wij uw artikelen verwijderen.

12. Uw wettelijke rechten met betrekking tot uw Gegevens

Krachtens wettelijke bepalingen met betrekking tot gegevensbescherming, hebt u op ieder gewenst moment het recht:

 • om informatie te verkrijgen over de Gegevens die we Verwerken en om een kopie van de betreffende gegevens de eisen (recht op informatie). Alle Gegevens die u ons actief hebt verstrekt op het Platform (2.2 tot 2.6) kunnen ook door u op ieder gewenst moment geraadpleegd worden in uw IrisArke-account;
 • de correctie van onjuiste Gegevens te eisen en, afhankelijk van de aard van de Verwerking, het voltooien van onvolledige Gegevens (recht op rectificatie). Alle gegevens die u ons actief hebt verstrekt op het Platform (2.2 tot 2.6) kunt u ook zelf op ieder gewenst moment wijzigen in uw IrisArke-account (behalve verzonden berichten en eventuele forumberichten of beoordelingen);
 • onder voorbehoud van rechtvaardigheid, het verwijderen van uw Gegevens te eisen (recht op verwijdering);
 • beperking van de Verwerking van uw Gegevens te eisen, aangenomen dat aan de verplichte criteria is voldaan);
 • op voorwaarde dat aan de verplichte criteria is voldaan, de Gegevens die u hebt verstrekt te ontvangen op gestructureerde, huidige en machinaal leesbare wijze en deze Gegevens over te dragen aan een andere verwerker of, waar dit technisch haalbaar is, het over te laten dragen door IrisArke (recht op dataportabiliteit); en
 • onderworpen te zijn aan besluitvorming die niet geheel berust op automatische Verwerking, tenzij aan de wettelijke voorwaarden voor degelijke automatische besluitvorming is voldaan. IrisArke gebruikt op dit moment geen automatische besluitvorming.
 • bezwaar aan te tekenen tegen het verwerken van Gegevens – alleen als de verwerking is gebaseerd op een taak die in het openbare belang wordt uitgevoerd of in de uitvoering van een officiële bevoegdheid (art. 6(1)(e) van de Algemene Verordening Gegevensbescherming van de EU) of gerechtvaardigd belang (art. 6(1)(f) van de Algemene Verordening Gegevensbescherming van de EU), inclusief profilering op basis van dezelfde gronden voor Gegevensverwerking als uitgelegd in de andere onderdelen van deze verklaring (recht op bezwaar).

U hebt ook het recht op uitzonderlijke gronden om af te zien van de verplichte Verwerking van uw Gegevens. Wanneer uw persoonlijke Gegevens worden Verwerkt voor direct marketing-doeleinden, kunt u bezwaar maken tegen deze Verwerking (recht op bezwaar).

U hebt daarnaast het recht om op ieder gewenst moment iedere toestemming die u hebt gegeven als onderdeel van het registreren voor of het gebruik van onze diensten in te trekken. Een dergelijke intrekking heeft geen invloed op de rechtmatigheid van de Verwerking die is uitgevoerd voorafgaand aan de intrekking en op basis van de gegeven toestemming. Met betrekking tot de toestemming voor cookies, kunt u de uitschrijf- en uitschakeling mechanismes gebruiken die voor de verschillende diensten (zie verklaring inzake gegevensbescherming voor de individuele diensten onder 8.2 en 8.4 van deze Website) zijn ingesteld. Dit zorgt ervoor dat een permanente deactiverings cookie wordt geplaatst in uw browser, waardoor wij weten dat uw browser niet moet worden onderworpen aan dergelijke vastlegging van gegevens. N.B.: indien u alle cookies verwijdert die in uw browser zijn geplaatst, dan verwijdert u ook de deactiverings cookie. U dient dan het proces hierboven opnieuw te voltooien indien u ons Platform wilt gebruiken met een ander apparaat of een andere browser.

U kunt uw toestemming intrekken voor het versturen van onze nieuwsbrief door uw IrisArke-accountinstellingen zo aan te passen dat het versturen van toekomstige Marketing E-mails wordt geblokkeerd. Daarnaast kunt u klikken op “Uitschrijven” aan het eind van de Marketing E-mail.

Als u een van de in dit gedeelte vermelde rechten wilt uitoefenen, kunt u contact opnemen met IrisArke via de onderstaande contactgegevens. Ongeacht andere rechtsmiddelen, hebt u ook het recht om op elk moment een klacht in te dienen bij de toezichthoudende autoriteiten.

13. Onze contactgegevens

Indien u vragen hebt met betrekking tot de Verwerking van uw gegevens als onderdeel van uw gebruik van het Platform of met betrekking tot uw rechten, neem dan contact op met onze functionaris voor gegevensbescherming via: michel@irisarke.com